0

Nakon Cate Campbell i Kyle Chalmers otkazuje učešće na Svetskom prvenstvu

Plivački savez Australije saopštio je da Olimpijski šampion na 100 metara slobodno, Kyle Chalmers neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Osvajač tri medalje na Olimpijskim igrama odlučio je da preskoči ovo takmičenje nakon što mu je ustanovljena Supraventrikularna tahikardija (SVT).

Odluka je bila teška, a u ceo proces bili su uključeni doktor reprezentacije Peter Bishop i nacionalni selekotor Australije, Jacco Verhaeren.

“Odlučili smo da je u dugoročnom interesu Chalmers-a da preskoči ovo takmičenje i da se u što skorije vreme operiše. Pozitivna stvar je što se sve ovo dešava odmah nakon olimpijskog ciklusa.“ rekao je Bishop

“Mi smo na početku novog olimpijskog ciklusa i moramo da razmišljamo o dugovečnosti naših sportista. Neki će imati više vremena da se posvete školi, za neke će se drugačije planirati sezona, sa drgim rasporedom takmičenja, a nekima će ovo biti šansa da se oporave od povreda sa kojim su morali da se bore tokom prošle sezone. Kyle ima našu punu podršku i znamo da će iskoristiti ovaj period oporavka u pozitivnom pravcu. Nadamo se da će biti spreman za igre Komonvelta koje se održavaju sledeće godine na domaćem terenu.“ rekao je Verhaeren.

Pored Chalmers-a u Budimpešti neće nastupiti zvezde poput Cate Campbell, James Magnussen, Tamsin Cook i Madeline Groves.

Chalmers se kvalifikovao na Australijsom prvenstvu na 100 metara slobodno iza McEvoy Cameron-a. Australijska plivačka federacije je izjavila da će zamena za Chalmers-a biti ozvaničena uskoro. Jack Cartwright, koji je bio 3. na prvenstvu Australije će verovatno zameniti Chalmers-a.

 


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *