0

Nakon strahovitih zemljotresa u Meksiku IPC odložio Svetsko prvenstvo u paraplivanju

Internacionalni Paraolmpijski Komitet (IPC) odložio je održavanje Svetskog prvenstva u paraplivanju, kao i prvenstvo u dizanju tegova. Ova dva takmičenja trebala su da počnu 30. septembra u Meksiko Sitiju, ali nakon strahovitih zemljotresa koji su se desili juče u Meksiju, IPC je odlučio da odloži održavanje ovih prvenstava do daljnjeg.

Nakon jučerašnjeg zemljotresa, čija je jačina iznosila 7.1 po Rihterovoj skali, poginulo je na hiljade ljudi. Iako dva sportska centra, gde su takmičenja trebala da se održe izgledaju kao da su pretrpela mala oštećenja, kompletna procena oštećenja nije izvršena. Sa druge strane hoteli i smeštaji gde su sportisti trebali da budu smešteni su teže oštećeni.

Oko 1400 sportista, delegata i osoblja trebali su da budu u Meksiku zbog ovog velikog događaja. Mali broj timova već je doputovao u Meksiko, ali kako organizator izveštava, svi su sigurno evakuisani.

Predsednik IPC Andrew Parsons dao je izjavu povodom ovih tragičnih događaja:

Nakon strašnih zemljotresa, naše misli, molitve i saučešća upućeni su ljudima iz Meksika. Tragični gubici i pustoš koji je ostao nakon zemljotresa je srceprajuć i naše misli su sa ljudima koji žive ovde. Zbog trenutne situacije primorani smo da odložimo održavanje sportskih događaja koji su bili planirani. Znam da će odlaganje takmičenja biti veliko razočaranje za sve sportiste koji su trebali nastupe u Meksiku, ali zbog okolnosti i situacije zbog koje je ova odluka donešena, mislimo da je to prava stvar u ovom trenutku.

Izvor: www.paralympic.org

 


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *