0

Neverovatnog Barnu stotinke delile od finala

Najbrži srpski plivač u istoriji Andrej Barna još jednom je pokazao da je u sjajnoj formi i da je pred njim blistava plivačka karijera. Fantastični Subotičanin koji je poslednjih pet godina trenirao u Americi kao student Lujvil univerziteta je postavio novi nacionalni rekord u polufinalu Igara u Tokiju.

On je po prvi put u individualnoj trci probio granicu od 48 sekundi i sa vremenom 47.94 za čak 21 stotinku nadmašio rezultat Milorada Čavića iz Pekinga 2008. godine.

On je u ukupnom plasmanu zauzeo deveto mesto, a za finale je bilo potrebno plivati 47.82 koliko je otplivao osmoplasirani Francuz Maksim Gruse.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *