0

Nina, Anja i Lana u finalu Svetskog kupa

Danas je u Kazanju, kao što smo najavili, počela poslednja stanica ovogodišnjeg FINA Svetskog kupa. Uprkos velikoj konkurenciji u najboljih 8 plivačica u svojim disciplinama uspele su da se izbore Anja Crevar (SRB), Nina Stanisavljević (SRB) i Lana Pudar (BiH).

Nina Stanisavljević otplivala je čak dve sjajne trke ovog prepodneva. Prvo je na 50 metara leđno uspela da sa 27.81 uspela da izbori 8. mesto i plasira se u finalnu trku. Sledeći nastup imala je na 100 metara mešovito i sa 1:01.44 bila jako blizu ličnog i nacionalnog rekorda i osigurala još jedno finale.

Anja Crevar doplivala je do apsolutnog državnog rekorda i 4. mesta na 200 delfin u vremenu 2:10.35 čime će svakako imati šansu da se večeras bori za medalju.

U istoj disiplini, juniorska evropska šampionka Lana Pudar plivala je 2;10.49 što je bilo dovoljno za 6. poziciju i mesto u finalu u kom će biti ubedljivo najmlađa takmičarka. Nacionalni rekord Bosne i Hercegovine u vlasništvu je Amine Kajtaz i iznosi 2:09.73.

Popović Tanja nastupila je na 50 metara slobodno i zauzela 18.mesto sa vremenom jako blizu ličnog rekorda, 25.61.

Kompletne rezultate možete pratiti OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *