0

Nina i Tanja podelile rekord

Prvog dana takmičenja Svetskog kupa u Berlinu Nina Stanisavljević i Tanja Popović isplivale su juniorski nacionalni rekord na 50 metara slobodno. Njih dve su podelile 16. mesto rezultatom 25.32 što je za stotinku bolje vreme od dosadašnjeg rekorda.

Zanimljivo je da Stanisavljevićeva ima isplivano 24.97 kao prva izmena u štafeti 4×50 slobodno mešovitog sastava iz novembra 2019.godine. Međutim, pravila su takva da se rezultat iz mešovite štafete ne može priznati kao rekord.

Pored ovog Nina je postavila juniorski rekord i na 50 metara leđno sa 27.91 kao i na 100 metara mešovito gde je sa 1.01,73 oborila i apsolutni rekord koji je bio u njenom vlasništvu. U ovoj trci Ninu je od plasmana u finale delilo samo 27 stotinki.

Tanja je takođe nastupila na 50 metara leđno gde je sa 29.65 zauzela 35.mesto.

Njihov trener, Dušan Veličković zadovoljan je današnjim rezultatima ali očekuje još bolje nastupe svojih devojaka

Zadovoljan sam nastupom Nine i Tanje s obzirom da smo tek na početku sezone i u periodu pripreme. Obaranje ličnih rekorda obećava sjajnu sezonu ako imamo u vidu da nas tek čeka podizanje forme.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *