0

Nova priznanja za mlade plivačice BiH

Protekle nedelje dve mlade plivačice Bosne i Hercegovine Iman Avdić i Lana Murtagić postigle su nove uspehe.

Lana Murtagić je sjajnim plivanjem na 200 metara prsno i napretkom od čak 8 sekundi isplivala normu za ulazak u kadetsku reprezentaciju svoje zemlje. Takođe ovim rezultatom 2:43.66, plivačica GKVS Sarajevo, ušla je u najbolje tri plivačice BiH u apsolutnoj kategoriji iako ima  tek 14 godina.

Imam Avdić je, nakon update-a podataka na Swimrankingsu, zvanično najbrža plivačica do 14 godina u Evropi i to čak u 4 discipline – 200 kraul, 400 kraul I 200 mix na 25 m bazenima i 400 kraul na 50 m bazenima. U svim navedenim disciplinama Iman je vlasnica i apsolutnog rekorda BiH. Posmatramo li uzrasne kategorije do 17 godina u Evropi Iman je u ovim disciplinama u TOP 10.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *