0

Novi rekordi za Iman Avdić

Jedna od najperspektivnijih mladih plivačica u regionu nastavlja sa sjajnim rezultatima i u malim bazenima. Iman Avdić je na međunarodnom mitingu Mldost u Zagrebu otplivala tri seniorska rekorda i to na 200 slobodno 1:59.42, na 400 slobodno 4:15.01 kao i na 200 metara mešovito 2:15.04.

Njene rezultate i potencijal prepoznali su širom BiH pa je tako Iman ušla u izbor za najperspektivnijeg sportistu u izboru za Sportistu godine Bosne i Hercegovine.

Iz kluba Sport Time oglasili su se povodom uspešnog nastupa u Zagrebu:

Na 49. Mitingu Mladost u Zagrebu plivači PK Sport time ostvarili  su vrhunske rezultate. Iman Avdić je pobjedila u disciplinama 200 i 400 slobodno te 100 i 200 mješovito oborivši seniorske rekorde u disciplinama 200, 400 slobodno te 200 mješovito dok je u disciplini 100 mješovito postavila novi nacionalni rekord u juniorskoj konkurenciji. Rezultatima na ovom takmičenju Iman je isplivala čak 4 FINA norme u četiri različite discipline za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Abu Dahbiju. Ovo je prvi put u historiji da plivač iz naše zemlje ima isplivane 4 norme za Svjetsko prvenstvo. Pored Iman odlične reuzltate ostvarila je i Lamija Čaušević osvojivši dvije bronzane medalje u disciplinama 100 i 200 m prsno dok je Arian Kadić postavio novi kadetski rekord BiH u disciplini 200 m prsnim stilom. Pored pomenutih plivača na takmičenju su nastupili : Erin Hrustemovoć, Margita Latinović-Pejović, Sunita Zukić, Arman Livadić,Maksim Jovanović te Mustafa Jamak.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *