0

Novi svetski rekord na početku Olimpijskih kvalifikacija Australije

Mlada nada Australije u plivanju leđnim stilom Kajli MekKion, oborila je svetski rekord na 100 leđno sa rezultatom 57.45. Prethodni rekord držala je Regan Smit (SAD), koja je isti postavila 2019. godine, kao prva izmena u štafeti 4×100 mešovito.

Drug omesto u ovoj trci pripalo je Emili Sibom, koja je osigurala 4 nastup na OI.

Istog dana izvanredan rezulat postigla je Ariarn Titmus, koja je sa 3:56.90 postala druga najbrža plivačica svih vremena u disciplini 400 slobodno. Ispred ovog rezultata je samo svetkski rekord Kejti Ledeki koji iznosi 3:56.46.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *