0

Odloženo Svetsko prvenstvo u Fukuoki

Svetska plivačka organizacija (FINA) danas je izdala i zvanično obaveštenje da će se Svetsko prvenstvo zakazano za maj 2022. godine održati od 14. do 30. jula 2023. Takođe, prvenstvo Sveta u malim bazenima koje je trebalo da se održi u novembru 2023. odlaže se za januar 2024.

Organizacioni odbor doneo je ovakvu odluku zbog velikog broja zaraženih omikron sojem virusa COVID19

„S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom i mere koje su trenutno na snazi ​​u Japanu, FINA i ključni akteri Organizacionog odbora Fukuoka 2022. složili su se da pomere 19. FINA Svetsko prvenstvo za 14.-30. jul 2023. 20. Svetsko FINA prvenstvo u Dohi, Katar, će se sada održati u januaru 2024. Ove odluke su donešene u najboljem interesu svih uključenih”,

rekao je predsjednik FINA-e Husain Al-Musalam.

“FINA će nastaviti da daje prioritet dobrobiti učesnika takmičenja i donosi odluke što je pre moguće s obzirom na okolnosti, kako bi pružila meru sigurnosti sportistima u vodi i onima koji ih podržavaju.”

FINA će uskoro objaviti ažurirani međunarodni kalendar vodenih sportova za 2022. koji će sportistima ponuditi dodatne mogućnosti za takmičenje na najvišem nivou. Više informacija o 20. FINA Svetskom prvenstvu u Dohi u Kataru sledi u najkraćem mogućem roku.

Originalno obaveštenje FINA-e možete pročitati OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *