Održana konferencija za medije: Sve je spremno za početak SwimWars 2024

U banjalučkom “Staklencu” održana je konferencija za medije povodom početka ovogodišnjeg međunarodnog plivačkog takmičenja Swim Wars. Konferenciji su prisustvovali ruski plivači Evgenija Čikunova, svetska rekorderka, višetsruka šampionka Evrope i Sveta, Kliment Kolesnikov, osvajač olimpijskih medalja i šestostruki šampion sveta u malim bazenima, kao i olimpijac i rekorder Rusije na 100 delfin Andrej Minakov. Takođe, na konferenciji su govorili Mario Đuran, izaslanik predsednika Republike Srpske, Mirna Savić Banjac, predstavnik Grada Banjaluka kao i predsednik APK 22.April Goran Grahovac.

Nakon što su plivači podelili pozitvine utiske sa bazena, zahvalili se na gostoprimstvu domaćinima i organizatorima podelili su i oduševljenje što posle dve godine takmičenja samo na teritoriji Rusije imaju šansu da se takmiče sa plivačima iz cele Evrope.

Goran Grahovac je u svom obraćanju izjavio da mu je drago što je i ovoga puta sport u centru pažnje:

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *