0

Olga Radojević i Bogdan Mitić najuspešniji na pionirskom prvenstvu

U Beogradu je prethodnog vikenda na bazenu SRPC Milan Gale Muškatirović održano Letnje prvenstvo Srbije za pionire. Na takmičenju je učestvovalo 39 plivačkih klubova sa ukupno 279 takmičara.

Titulu najuspešnijeg kluba je još jednom odneo beogradski 11. april koji je osvojio 1359 bodova. Za njima slede zrenjaninski Proleter sa 595 i Oblić čiji su plivači sakupili ukupno 528 bodova.

Za najuspešniju plivačicu prvenstva je proglašena mlada Olga Radojević, predstavnica Mornara koja je u tri discipline sakupila 1331 FINA bod. Ona je ujedno isplivala i najvredniji rezultat takmičenja na 100 slobodno kada je sa vremenom 1:06.77 došla do 464 FINA boda. Najupešniji u konkurenciji dečaka bio je plivač Leskovca, Bogdan Mitić sa osvojenih 1182 FINA boda. On je takođe isplivao i najvredniji rezultat u muškoj konkurenciji, ovaj put u disciplini 400 slobodno gde je štopericu zaustavio na 4:48.88 i time došao do 442 FINA boda. 

Iz plivačkog kluba Leskovac izuzetno su ponosni na uspeh svog plivača:

Najbolji pionir Srbije dolazi iz PK Leskovac i neizmerno smo ponosni na to. Naime, Ono što je zanimljivo jeste, da su trener Milan Kitanović i njegov plivač Bogdan Mitić rođeni istog dana i istog meseca (22.01.), 1990 i 2010. Bogdan je izuzetan plivač, vredan, disciplinovan na treningu, zadovoljstvo je raditi sa njim. Svakoga dana putuje iz Niša u Leskovac kako bi trenirao.”


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *