0

Olimpijski šampion Yannick Agnel braniće titulu ovog leta

Izvor članka: swimswam.com

Na Francuskom izbornom takmičenju za Olimpijske igre, Yannick Agnel zauzeo je drugu poziciju…bar je tako izgledalo. Na semaforu rezultati su pokazivali drugačiju sliku, Stravius 1., Pothain 2., Agnel 3. Agnel i njegov trener uložili su žalbu, zajedno sa video zapisom trke. Sudije nisu uzele video kao dokazni materijal, a “back-up“ sistema za merenje vremena je pokazao isti raspored i rezultate. U tom trenetku izgledalo je Agnel neće braniti titulu olimpijskog šampiona, jer samo prva dva takmičara nastupaju na OI.

Ubrzo nakon završetka takmičenja, Jordan Pothain izjavio je da će se povući sa ove discipline, kako bi se fokusirao na 400 metara slobodno i štafetu 4×200 slobodno, discipline u kojima se takođe kvalifikova za Rio. Razlog za ovakvu odluku,kako navode Pothain i njegov trener Guy La Rocca je nepovoljan raspored trka, i da je uvek bio cilj da se kvalifikuje na 400 slobodno i štafetu 4×200 slobodno.

Agnel je iskazao zahvalnost Pothain-u, za priliku da brani tituli olimpijskog šampiona.

Francetv Sport- YouTube kanal

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *