0

Online radionica nutricionizma sa Sarom Cobal

Udruga za promicanje plivanja, osnovana je u siječnju 2021. godine, sa svrhom promicanja i popularizacije plivanja, poticanja djece i mladih, ali i građana svih dobnih skupina, na aktivno bavljenje sportom. Udruga je svoju aktivnost počela tokom lockdown-a kako bi se izborili za pravo da se i u doba korone svim plivačima omogući nastavak treninga i povratak na  epidemiološki najsigurnije mjesto- u bazene a danas svoj rad nastavljaju putem website-a plivanje.net

Na portalu plivanje.net s veseljem najavljuju novu suradnju s magistrom nutricionizma i doktorandicom na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sarom Cobal.

Sara je zaposlenica Hrvatskog liječničkog, u sklopu kojeg je voditeljica različitih projekata, među kojima je i javnozdravstveni program PETICA – igrom do zdravlja koji se bavi prevencijom pretilosti u djece školske dobi. Sudjeluje u osmišljavanju i organizaciji edukacija povezanih uz važnost pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti za zdravlje djece i odraslih koje se provode u osnovnim školama Republike Hrvatske. Autorica je edukativnih brošura na temu pravilne prehrane i zdravih životnih navika namijenjenih djeci školske dobi te odraslima.

Uz Sarinu stručnost i bogato iskustvo u radu s djecom i mladima, moramo spomenuti da surađuje i sa sportašima, te da se kao mlada i sama bavila plivanjem, a kasnije odbojkom te planinskim trčanjem.
Sara će nam dati nekoliko savjeta o zdravoj prehrani za sportaše-plivače i to kroz članke i online radionice.

Prvi članak na temu „Što podrazumijeva pravilna prehrana u mladih plivača?“ već je dostupan klikom na link a ovim najavljujemo i prvu u nizu od tri radionice, koja će se održati online 25.01. od 19-20h.
Tema radionice je „Upoznavanje s pravilnom prehranom (općenito o prehrani, makro i mikronutrijentima od posebne važnosti za plivače)„.

Prijave se vrše putem e-mail adrese info@plivanje.net.
Cijena pojedine radionice je 70 kn, a cijena za paket od sve tri radionice je 200 kn. Članovi Udruge koji su platili članarinu imaju nešto povoljniju cijenu, 50 kn za pojedinu radionicu i 140 kn za paket od tri radionice.
Podatke za plaćanje ćete dobiti nakon prijave mailom.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *