0

Otvoren olimpijski bazen u Nikšiću

U nikšićkom Sportskom centru je pre mesec dana otvoren olimpijski bazen. Ovo je ujedno i jedini 50 metarski zatvoreni bazen u Crnoj Gori.

Gradnja bazena, koji je preslikani minhenski olimpijski bazen, počela je još 1972. godine i trajala sve do 18. septembra 2000. U oktobru 2001. godine je prestao sa radom, a osnovni razlog bio je nedostatak vazdušnog grejanja. Za potrebe Evropskog kadetskog prvenstva u rukometu 2010. godine bazen je privremeno osposobljen za trening dvoranu.

Krajem prošle godine na donatorskoj večeri prikupljena su sredstvau iznosu od 1,4 miliona evra kako bi bazen bio rekonstruisan i ponovo osposobljen.

Svi radovi na bazenu su urađeni kvalitetno, a projektovani i izvedeni sistemi grijanja, ventilacija i priprema sanitarne i tople vode  su u skladu sa najvećim evropskim standardima energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine. Nikšić izgradnjom bazena i skorom rekonstrukcijom  hotela Onogošt stvara uslove da bude centar daljeg razvoja vaterpola u Crnoj Gori“, istakao je predsednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

Otvranju bazena prisustvovao je premijer crne gore Milo Đukanović kao i brojni predstavnici političkog i društvenog života Crne Gore.

Povodom otvaranja bazena predsednik Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore, Srđan Kovačević izjavio je sledeće:

U ime Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore obećavam da ćemo svim svojim kapacitetima, koji nijesu veliki, ali postoje, da pomognemo rad bazena i da pomognemo plivanje i vaterpolo u Nikšiću.“

Otvaranje olimpijskog bazena svakako predstavlja veliki korak napred za razvoj crnogorskog plivanja. Iako ga čelni ljudi najavljuju kao centar za trening vaterpolo selekcija nadamo se da će i mladi plivači Crne Gore imati koristi od nikšićkog Sportskog centra i da je ovo tek početak razvoja plivačkog sporta u Crnoj Gori.

 


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *