0

Plivači Hrvatske postavili 5 novih nacionalnih rekorda

Na međunarodnom plivačkom mitingu „Mladost 2017“, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, hrvatski plivači pokazali su više nego dobre rezultate.

Najveći uspeh postigla je Lorena Jerebić koja je postavila dva nova apsolutna državna rekorda. Lorena je rekorde postavila na 100 i 200 metara delfin plivajući 59.91 odnosno 2:12.65.

U kategoriji mlađih juniora, Luka Taklčević postavio je novi nacionalni rekord na 50m leđno sa rezultatom 25.27.

Kadetkinja Ema Firi je 100 slobodno otplivala za 58.10 što je novi rekord Hrvatske u ovoj kategoriji dok je u istoj kategoriji na duplo dužoj deonici rekord postavio Franko Grgić. On je 200 slobodno otplivao u vremenu 1:51.70.

Kompletne rezultate ovog takmičenja možete pogledati OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *