0

Plivači Sport time na „Velež kupu“ isplivali do 14 medalja

U organizaciji Plivačkog kluba Velež danas je u Mostaru održan tradicionalni šesti plivački mitingu „Velež kup 2024“. U konkurenciji 227 plivača i plivačica iz 13 klubova iz Bosne i Hercegovine novi zapažen nastup imali su takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva sa ukupno 14 osvojenih medalja.  

Od toga „zelenima“ je pripalo pet zlatnih, tri srebrna i šest bronzanih odličja. Na najvišem pobjedničkom postolju tri puta je bila Tesnim Maksumić, odnosno dva puta Hana Halebić. Srebrom su se okitili: Jan Radenović, Tesnim Maksumić i Hana Halebić, dok je listu bronzanih u gradu na Neretvi sa ukupno četiri medalje predvodila Uma Avdić, te sa po jednom Omar Efendić i Jan Radenović.  

Ekipa Plivačkog kluba Sport time u Mostaru je nastupila predvođena šefom stručnog štaba Evelinom Avdićem.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *