0

Plivačima SPID-a 13 medalja u Mostaru

Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva osvojili su 13 medalja na danas održanom šestom tradicionalnom plivačkom mitingu „Velež kup 2024“. U konkurenciji 227 plivača i plivačica iz 13 klubova iz Bosne i Hercegovine najbolji učinak u gradu na Neretvi ostvarile su Farah Godinjak, Hana Mihaljević i Mia Hadžiavdić, koje su se u Sarajevo vratile, između ostalog, sa zlatnim medaljama.

Ovaj trojac okitio se i sa pojednim srebrom, a na drugoj stepenici pobjedničkog postolja pridružio im se još Damir Mihaljević. Farah Godinjak i Hana Mihaljević kolekciju odličja dopunile su sa još po dvije bronze, dok su po jednu osvojile Mia Hadžiavdić i Ajna Alić.

Ekipu Plivačkog kluba SPID u Mostaru predvodio je šef stručnog štaba Amel Kapo.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *