0

Pljušte olimpijske norme na nacionalnom prvenstvu poljske

Prvog od četiri dana, Poljskog državnog prvenstva u Šćećinu pluštale su olimpijske norme.

U disciplini 50 metara slobodno za muškarce, najbrži je bio državni rekorder, Konrad Czerniak sa rezultatom 21.96. Iza njega izjednačeni na drugoj poziciji bili su Pawel Juraszek i Filip Wypych sa 22.13.

Još dve olimpijske norme, ali u ženskoj konkurenciji. Aleksandra Urbanczyk je trijumfovala sa 25.03. Takođe ispod A norme bila je Anna Dowgiert sa 25.23.

Jedan od najboljih “leđaša sveta“ Radoslaw Kawecki, lako je došao do titule prvaka poljske sa 1:58.20 u disciplini 200 metara leđno.

Ispod A norme, prvog dana bili su Jan Switkowski na 200 delfin za muškarce sa 1:56.93 i Alicia Tchorz na 200 metara leđno za žene sa 2:10.40.

Rezultate možete pratiti OVDE.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *