0
16.05.2016. SAD Mina Mastilović

Pobede Vyatchanina u Charlotte-u

Arkady Vyatchanin trijumfovao je u disciplinama 100 i 200m leđno na takmičenju “Arena Pro Swim Series” proteklog vikenda. Nakon osvajanja 4. mesta na 50m leđno prvog dana takmičenja Arkady je na dužim deonicama pokazao potpunu dominaciju. Pobedu na 100m odneo je vremenom 54.80, ispred američke zvezde Ryan Lochte-a, dok je na trećem mestu u ovoj trci završio Bryce Bohman. Na 200m leđno vreme od 1:59.09 donelo je Vyatchaninu novo zlato. U ovoj veoma neizvesnoj trci iza sebe je ostavio je Tyler Clary-a (1:59.25) i Griffin Carter-a (1:59.96).

Naknon zabrane od strane FINA-e da nastupa na Evropskom prvenstvu pod zastavom Srbije Arkady je na takmičenju u Charlotte-i pokazao zavidnu formu. Ljudi iz plivačkog saveza Srbije ali i svi pravi ljubitelji plivanja nadaju se da ce Arkady-ju biti dozvoljen nastup na Olimpijskim igrama u Riju gde bi svakako mogao da se bori za jednu od medalja.

Ostale rezultate “Arena Pro Swim Series” u Charlotte-i možete pogledati OVDE

Izvor slike: swimmingworldmagazine.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *