0

Podmladak reprezentacije Srbije na visinskim pripremama u Francuskoj

Na tronedeljne bazične pripreme za predstojeću sezonu otišli su reprezentativci Srbije, juniori Martina Bukvić (osvajačica medalje na Svetskom Juniorskom prvenstvu) i Matija Rađenović (osvajač medalje na EYOFu u štafeti) kao i dva ulazna seniora Uroš Živanović (višestruki osvajač medalja na juniorskim šampionatima Evrope i Sveta) i Nikola Simić (vlasnik norme za Evropsko prvenstvo na otvorenim vodama).

Francuska je fantastičan domaćin ovih priprema, ne samo zbog uslova, već i zbog okruženja u kom treniraju i članovi francuske reprezentacije. Bojan Počuča, trener mladih reprezentativaca Srbije osvrnuo se upravo na to:
“Pripreme se odvijaju odlično. Pre svega, ovaj kompleks u Font Romeu se nalazi na 1850m nadmorske visine pruža sve što je potrebno za vrhunski trening plivača. Na raspolaganju su nam dva bazena (50m i 25m), teretana, sauna i ice bath. Priroda je prelepa pa dosta vremena provodimo i napolju“.

Svake pripreme vrhunskih sportista su teške, posebno one na visini, to će posvedočiti svako ko je u kraijeri imao ovo iskustvo, ali i najveći napori prevazilaze se upornošću, fokusom na ciljeve, i naravno podrškom ekipe:
“Atmosfera je pre svega radna ali ova ekipa je već duži niz godina uigrana tako da se sve odvija odlično. S obzirom da trenutno privodimo kraju drugu nedelju, plivači su se adaptirali na visinu i mogu da se rade i određeni razvojni setovi, sve u svrhu razvoja kapaciteta”, dodao je Počuča i otkrio nam glavne ciljeve plivača u ovoj, tekućoj, sezoni
“Prva provera je na Državnom prvenstvu Srbije, 4 dana nakon silaska sa planine pa onda za juniore Četvoromeč, Multinations a za seniore dalja priprema za velika takmičenja koja ih čekaju”.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *