0

Podmlađen tim BiH na putu za London

Na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava od 6. do 22. maja u Londonu plivačka reprezentacija BiH nastupiće u nešto slabijem sastavu nego što je prvobitno najavljeno. Naime Mihajlo Čeprkalo, Ensar Hajder i Ivana Ninković morali su da otkažu svoje nastupe.

Zbog povrede ramena Čeprkalo nije u mogućnosti da otpliva svoje trke. „U London ne idem zbog male povrede ramena tako da imam dosta vremena da se spremim za Evropsko juniorsko prvenstvo u Mađarskoj i nadam se OI u Riju. Oporavak ide jako dobro i očekujem da ću se punom treningu vratiti kroz par dana“ rekao je Mihajlo.

S druge strane trenutno najbolji plivač BiH Ensar Hajder učešće je morao da otkaže zbog obaveza na poslu dok je učesnica OI u Londonu Ivana Ninković naknadno dodata na spisak reprezentacije ali nije uspela da obezbedi vizu na vreme.

Boje BiH u Londonu, predvođeni trenerom Goranom Grahovcem, ostaju da brane

Mešetović Adi u disciplinama 50delfin, 50 prsno i 50 kraul. “Ovo prvenstvo mi je novo iskustvo i idem u London potpuno rasterećen. Trener Miodrag i ja smo više fokusirani na kasniji dio sezone ali svakako se nadamo dobrom nastupu. Zadovoljan sam trenutnom formom i nadam se da ću oboriti državne rekorde u sve 3 discipline.“

Malčić Ilijan će sa nepunih 20 godina biti i najstariji plivač ekipe, a nama je rekao „Na ovom Evropskom prvenstvu nastupam u tri trke, to su 100m, 200m i 400m kraul. Naporno sam radio i spremao se najviše za 200 i 400m, i u tim disciplinama očekujem da ukoliko ne isplivam norme za OI bar da im se približim što je vise moguće.“

Kajtaz Amina plivaće 50 i 100m delfin. „Trka 50 metara delfina mi je u ponedjeljak a 100 delfina je u četvrtak. Očekujem da isplivam svoja najbolja vremena ,nadam se nekom boljem plasmanu, polufinale je ipak daleko ali nikad se ne zna“ rekla je za naš sajt dvadesetogodišnja Mostarka.

Pašukan Emina nastupiće na 50, 100 i 200m prsno i 50m kraul.

Karić Nejla nastupaće na 200, 400, 800 i 1500m kraul. Rekla nam je da je veoma uzbuđena zbog prvog odlaska na seniorsko Evropsko prvenstvo i da se nada da će popraviti svoja vremena i svoju zemlju predstaviti u što boljem svetlu.

Plivačke trke u Londonu počinju 16. maja. Mladim plivačima Bosne i Hercegovine želimo puno sreće, da ostvare svoje ciljeve, postave nove rekorde i tako nastave ubrzan razvoj plivanja u svojoj zemlji.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *