3

Poništeni rezultati Zimskog državnog prvenstva

Nakon više od mesec dana, saga oko rezultata sa Zimskog državnog prvenstva održanog u Zrenjaninu je dobila svoj rasplet.

Upravni odbor Plivačkog saveza Srbije je doneo odluku o priznavanju rezultata i plasmana sa pomenutog prvenstva, ali bez priznavanja nacionalnih i ostalih rekorda nakon što su utvrđeni tehnički nedostaci objekta. Ovo znači da su rezultati i plasmani validni za lokalne svrhe, ali neće biti uvršteni u međunarodnu bazu rezultata.

Zapisnik sa sednice UO održane 15.01.2022. možete pročitati OVDE.

Ovo, nažalost, znači da će preko 60 državnih rekorda tada postavljenih biti poništeno, a možda najznačajniji među njima je evropski juniorski rekord u ženskoj konkurenciji u štafeti 4×50 mešovito. Tada je štafeta Srbije u sastavu Stanisavljević, Bukvić, Svorcan, Popović zabeležila fatastičan uspeh zaustavivši štopericu u vremenu 1:49.44, što je bilo čak 8 desetinki brže od ciljanog vremena 1:50.24.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

3 komentara

  1. Ovo je apsolutni skandal. Pa nije se taj bazen skupio sada na ovom takmičenju. Po swimrankingsu, apsolutni rekordi na 50 kraul i 50 leđno u muškoj, 800 kraul, 50 prsno i 100 delfin u ženskoj konkurenciji su postavljeni u tom bazenu. Šta se dešava sa tim rekordima? Šta se dešava sa još gomilom rekorda postavljenih u tom bazenu u drugim starosnim kategorijama? Šta je sa rezultatima Grand Prix-a? Jel tada bazen bio OK? I šta znači da se rezultati priznaju „lokalno“? Jel kada neko ide na miting napolje, ima ili nema to vreme koje je isplivao u Zrenjaninu? A da li ima vreme sa Grand Prix-a? Aman bre? Posle cirkusa sa merenjem vremena na državnim prvenstvima ranije, ovo je stvarno strašno. Hrabro je priznati da bazen nije u redu, ali ne može da se ovo reši poništavanjem samo rekorda samo sa jednog takmičenja. Treba onda sve rezultate obrisati.

  2. Ovo je stvarno skandal!!! Poništena rekordi i ko je odgovoran? Ako je tako, UO je pored toga trebalo da podnese ostavku. Ti plivači su cele godine vredno radili, da bi dosegla tr rezultate i sada nista… Sta reci…

  3. Недам се да ће вратити новац за котизације, смештај и пут у Зрењанин!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *