0

Popovići proglašen za najboljeg mladog sportistu Evrope

Rumunski plivač i aktuelni šampion Evrope na 200 slobodno, kao i svetski juniorski rekorder na 100 i 200 slobodno David Popovići je dobitnik prestižne nagrade Pjotr Nurkovski koja se dodeljuje najboljem mladom sportisti Evrope.

Popovići je osvojio 37% glasova i time postao deseti dobitnik ovog priznanja koje dodeljuje Evropski olimpijski komitet. Drugoplasirana je bila fantastična srpska atletičarka Adriana Vilagoš koja je aktuelni svetski juniorski rekorder u bacanju koplja, dok je trećeplasirana bila Adriana Cerezo – tekvondistkinja iz Španije. 

Treba napomeuti da je od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine za ovu nagradu bila nominovana i sjajna mlada Lana Pudar, višestruka osvajačica medalja na poslednjem Evropskom juniorskom prvenstvu.

Priznanje Pjotr Nurkovski je ustanovljeno 2011. godine u znak sećanja na tragično nastradalog predsednika Poljskog olimpijskog komiteta. Ona se dodeljuje najboljim mladim sportistima Evrope koji su briljirali ne samo u sportskim nadmetanjima, već i pokazali šampionske osobine i van terena. Pored samog priznanja, najboljih pet sportista dobija i novčane stipendije kao podsticaj u daljem treningu i radu.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *