0

Povratak Cielo Cesar-a na plivačku scenu

Svetski rekorder na 50 i 100 slobodno, Cielo Cesar, otplivao je svoju prvu trku nakon 11 meseci. Poslednji put kada je nastupio, bilo je na kvalifikacionom turniru Brazila za Olimpijske igre. Nakon što nije uspeo da se kvalifikuje za nacionalni tim Brazila, i nastupi na Olimpijskim igrama u svom rodnom gradu, izjavio je a se povlači iz sporta.

Kako navodi, brazilski sportski veb sajt, SporTV, plivajući za svoj novi-stari klub “Pinheiros“, za koju je plivao od svoje 15 do 22. godine, zabeležio je sledeće rezultate:

  • 50 slobodno – 22.44

  • 100 slobodno – 49.46

  • 50 delfin – 23.75

Ono što je uzbudljivo je da bi Brazil mogao da ima dobru štafetu 4×100 slobodno na Svetskom prvenstvu u Budimpešti ove godine. Na takmičenju na Auburn univerzitetu, reprezentativci Brazila, Bruno Fratus i Marcelo Chierighini, otplivali su 49.18 i 49.32. Ukoliko Cielo bude u dobroj formi, ova ekipa konkurentna za medalja u Budimpešti.

 


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *