0
19.05.2016. SAD Mina Mastilović

Povratak Nikole Simića u Atlanti

U Atlanti (SAD) je od 13. do 15. maja održan plivački miting „Atlanta Classic“. Pored brojnih američkih zvezda kao što su Katie Ledecky, Nathan Adrian, Tom Shields, Caeleb Dressel i Elizabeth Beisel na ovom takmičenju nastupio je i Nikola Simić, plivač iz Srbije. Njemu je ovo prvo takmičenje nakon više od godinu ipo dana pauze.

Nikola je član kluba „Jagodina 2000“ iz Jagodine i bivši plivač novosadske „Vojvodine“ a već nekoliko godina živi i pliva u Americi za East Carolina University. Kao reprezentativac Srbije učestvovao je na Evropskim juniorskim kao i i seniorskim prvenstvima. Svojim nastupom na 50m slobodno i vremenom 23.93 najavio je povratak u takmičarsko plivanje. Nakon trke za naš sajt je rekao:

Što se tiče trke, jako sam zadovoljan što sam uspeo da otplivam ispod 24 sekunde nakon mesec dana treninga, posle skoro godinu i po dana pauze, a pritom radim po ceo dan… Iskreno, nisam očekivao da ću ući u bilo koje od 4 finalne trke, a činjenica da sam završio 6. u C finalu od skoro 100 takmičara na 50 slobodno, je stvarno super za ovaj period. Bila je čast plivati sa višetrukim Olimpijskim šampionom Nathanom Adrianom. Što se tiče narednog perioda, čeka me još jedna provera za tri nedelje na plivačkom takmičenju u Greensboro-u gde se nadam da ću bar malo popraviti vreme u odnosu na Atlantu.

 

Kompletne rezultate ovog plivačkog takmičenja možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *