0
24.06.2016. SAD Mina Mastilović

Preliminarne liste za američki „Olympic Trials“

Američka plivačka federacija objavila je preliminarne prijavne liste za „Olympic Trials“ koji počinje u nedelju u Omahi.

Svaki plivač može nastupiti u neograničenom broju disciplina tačnije, nalazi se na prijavnoj listi u svakoj disciplini za koju je isplivao normu ali nije obavezan da nastpi na svakoj od tih trka. 2012. godine na primer Ryan Lochte imao je norme za 11 trka a nastupio na samo 6 od njih.

Na trkama od 400m i više najboljih 8 takmičara po prijavi nastupiće direktno u finalima dok će se u kraćim trkama plivati i polu-finala (najboljih 16 iz kvalifikacija) i finala (najboljih 8 iz polu finala).

Način da plivač uđe u tim za Olimpijske igre je da završi na prvom ili drugom mestu u finalu bilo koje od disciplina ili na jednom od prva 4 mesta u disciplinama 100 i 200m slobodno kako bi bio član štafete.

Preliminarne prijavne liste možete pogledati OVDE.

 

 

Izvor vesti: swimswam.com

Izvor slike: swimmingworldmagazine.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *