0

PROMOCIJA PLIVANJA I VATERPOLA U BANJALUCI

U Banjaluci je proteklog vikenda, u organizaciji Grada i JP Aquana organizovano prvo takmičenje gradskih osnovnih škola u plivanju i vaterpolu. U plivačkom dijelu učestvovalo je više od 400 osnovaca, a kako kažu organizatori ovo je najveći broj učesnika u nekom pojedinačnom sportu kada su školska takmičenja u pitanju. 

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a cilj ovog takmičenja je, kako je istakao, povećanje broja sportova kojim je obuhvaćen sistem organizacije školskog sporta na teritoriji grada, a sve sa ciljem afirmacije sporta i podizanja fizičke aktivnosti kod učenika.

U promociju ovog takmičenja uključio se i proslavljeni vaterpolista i trener Dejan Savić koji je posjetio takmičenje i poslao jasnu poruku da djeci školskog uzrasta treba omogućiti što više ovakvih takmičenja koja će zasigurno dati poseban doprinos i podršku razvoju školskog sporta i sporta uopšte.

Mi se nadamo da će u budućnosti kroz ovakva takmičenja neki novi klinci otkriti svoj talenat i ljubav prema plivanju ili vaterpolu i izrasti u nove zvijezde kakve samo na ovim prostorima oduvijek imali.


Saša Rađan

Rođen u Jajcu 18.8. 1972. godine, a od 1991. godine živi i radi u Banjaluci. Bivši rukometaš koji je sticajem okolnosti završio u bazenu, kao otac troje plivača. Veoma čest gost Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci i veliki zaljubljenik u sport i prirodu. Pokušava da pokrene prvi plivački blog u BiH, zajedno sa prijateljima i saradnicima iz PK Borac. Po zanimanju grafički dizajner, sa karijerom u dizajnu i marketingu koja traje već 25 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *