0

Pudar doplivala do B norme za OI

Lana Pudar, talentovana mlada plivačica Bosne i Hercegovine, je u jutrošnjim kvalifikacijama na Otvorenom prvenstvu Srbije isplivala B normu na 100 delfin za predstojeće Igre u Tokiju i oborila nacionalni rekord koji je do sada bio u vlasništvu još jedne Mostarke, Amine Kajtaz.

Pudar je postala prva plivačica BiH koja je ovu disciplinu isplivala za brže od 59 sekundi – štopericu je zaustavila na 58.91, te joj sada nedostaje još 99 stotinki do A norme.

Sve linkove potrebne za praćenje Otvorenog prvenstva Srbije možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *