3

Razgovor UŽIVO sa sportskim nutricionistom Monikom Vargom

Ove nedelje (24.5.) u 20 časova naša gošća biće nutricionista i bivša plivačica, Monika Varga. Monika je zvanje master nutricionista, stekla na Univerzitetu u Gentu (Belgija). Praksu iz sportskog nutricionizma stekla je u radu sa nutricionistom fudbalskog kluba “Porto”.

Uključite se ove nedelje uživo klikom na link ispod i nakon našeg razgovora sa Monikom iskoristite priliku da joj postavite pitanja vezana za sportsku ishranu i ishranu uopšte.

SwimOn intervju – Monika VargaMina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

3 komentara

  1. Iako se moje dete ne bavi plivanje sa zadovoljstvom pratim Vas portal gde se moze procitati svasta zanimljivo. Samo napred. Pitanje za gospodju Moniku:

    Dete rano ujutro ima (tezak) trening, niti je gladan, niti mislim da treba opteretiti zeludac sa jakim obrokom pre napora, a opet ne moze biti ni mrtav gladan, sta je preporuka?

    1. Postovani, nadam se da smo u intervjuu odgovirili na Vase pitanje s obzirom da je doručak bio jedna od tema razgovora. Takođe, naš najnoviji post govori o istoj temi i mogao bi da Vam bude od koristi. Srdačan pozdrav

  2. Nego sta da se moglo procitati. Malo zavidim plivacima koji imaju ovakvo mesto sa izuzetno strucnim i zanimljivim temama. Najbolji ste i samo tako nastavite.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *