0

Reprezentacija Srbije se sa Kipra vratila sa tri medalje

Na nedavno završenom Komen kupu koji se održao od 3. do 5.juna u Limasolu na Kipru, reprezentacija Srbije došla je do tri medalje. 

Prvi se medaljom okitio Ognjen Pilipović koji je došao do srebra na 400 slobodno sa vremenom 4:03.47, a zatim su do još dve bronzane medalje došle štafete. Muška štafeta u sastavu Cvetkov, Rađenović, Pilipović, Popović je u trci 4×100 metara slobodnim stilom štopericu zaustavila na 3:29.59, i pobedničko postolje podelila sa najboljim mladim plivačima iz Italije i Francuske. Za kraj, mešovita štafeta u sastavu Cvetkov, Popović, Jorgić, Ćorović je bila treća na 4×50 slobodno sa rezultatom 1:42.02, ponovo iza štafeta Italije i Francuske.

U ukupnom plasmanu, najbolji mladi plivači Srbije su zauzeli šesto mesto, dok su plivači iz Severne Makedonije bili deveti.

Sve rezultate Komen kupa možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *