0

Reprezentativci Srbije na pripremama u Turskoj

Plivači Srbije koji su već izborili plasman na Olimpijske igre, Čaba Silađi i Vuk Čelić, pripreme za ovo najveće sportsko takmičenje otpočeli su u turskom Erzurumu.
Društvo na ovim visinskim pripremama prave im i  reprezentativac Srbije Uroš Nikolić i član mlade reprezentacije Lačanski Boris ali i po jedan reprezentativac Slovačke i BiH.
Sa njima se u Turskoj nalazi i selektor Srbije, Igor Beretić koji je sa nama podelio utiske sa priprema:

Uslovi u Erzurumu su odlični, izuzetno mi je drago što smo uspeli da odemo u Erzurum jer su uslovi bolji i u odnosu na Siera Nevadu i na Font Romeo! Učinili smo sve da momci dobiju vrhunske uslove kako u bazenu tako i u teretani i da trening bude na nadmorskoj visini preko 2000m kako bi što bolje uradili i sproveli bazičnu pripremu naših plivača i napravili jednu dobru „odskočnu dasku“ za naredni period sezone! Pripremama se priključio i jedan od najboljih Slovačkih plivača prsnom tehnikom Tomaš Klobučnik koji ima ostvarenja u 50m bazenu 100m prsno 1.00,56 i 200m prsno 2.11,33 kako bi na taj način naš as Siladji Čaba imao dodatnog sparing partnera na svakom treningu! Mladi Lačanski Boris je poveden kao sparing partner našem najboljem dugoprugašu Čelic Vuku i ovaj potez bar za sad nakon 15 dana se pokazao kao izvanredan jer je mladi plivač izuzetno motivisan da konstantno pritiska Vuka što ima izvanredne efekte na Vukovu realizaciju trenaznog procesa.Takodje su tu naš standardni član štafete Uroš Nikolić koji sparing partnera ima sada novu zvezdu da tako kažem bosanskog i balkanskog plivanja Mihajla Čeprkala gde je trenazni proces prevashodno usmeren na disciplinu 100m! Nadam se da ćemo uspeti da u ovom duhu i tempu realizujemo pripreme jer za sada nakon 15 dana ide sve kako treba i da će momci ostati motivisani da izdrže rad i boravak na 2200m nadmorske visine gde je teško popeti se na 3.sprat a kamoli odraditi trening. Zahvalio bih se Plivačkom Savezu Srbije i Olimpijskom Komitetu Srbije koji su nam omogućili da spremamo momke u ovakvim uslovima kao i Plivačkom Savezu Slovačke i našim partnerima iz Republike Srpske što su se odlučili na saradnju sa nama! Pripreme zavrsavamo 25.januara!


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *