0

Rikako Ikee dijagnostikovana leukemija

Jednoj od najperspektivnijih mladih plivačica današnjice, Rikako Ikee, dijagnostikovana je leukemija.

Osamnaestogodišnja Japanka je na svom Tviter nalogu objavila da joj je dijagnostikovana ova teška bolest, dok su zvaničnici Plivačke federacije Japana na konferenciji za novinare da je Rikako već podvrgnuta lečenju i da se nadaju izlečenju. Njoj je bolest dijagnostikovana nakon što je vraćena sa priprema u Australiji na kojima se osećala loše.

Pre samo dve nedelje, Rikako Ikee je prolašena za najbolju plivačicu Japana, nakon što je na prošlogodišnjim Azijskim igrama u Džakarti u Indoneziji osvojila čak šest zlatnih medalja i dve srebrne. Nju su mnogi videli kao veliku zvezdu predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju sledeće godine.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *