0

Sankovich brži od Ervina… ali ispod vode

Beloruski plivač Pavel Sankovich otplivao je sjajnih 22.73 50m slobodno, plivajući pod vodom čitavu dužinu bazena.

Pavel je ovaj svoj nastup izveo u B finalu „Arena Pro Swim“ takmičenja održanog u Atlanti proteklog vikenda. Pavel je naravno završio sa diskvalifikacijom jer je preronio oznaku od 15 metara.

Ono što je posebno zanimljivo je to da je ovo vreme bolje od vremena pobednika na Olimpijskim igrama. Naime, šampion iz Rija Anthony Ervin do zlata je došao sa vremenom 22.81. Sankovich je bio blizu i beloruskog rekorda na 50 slobodno od 22.22 koji je u vlasništvu Tsurkin Yauhena.

U ovoj trci takmičio se i reprezentativac Srbije Andrej Barna.

Pavel Sankovich je aktuelni rekorder Belorusije na 50 i 100 metara leđno, trostruki je učesnik olimpijskih igara a trenutno pliva za Florida Stejt univerzitet u Americi.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *