0

Seke Zita ponovo do rekorda na 50 slobodno

Mlada srpska plivačica, Zita Seke je još jednom oborila državni rekord na 50 slobodno za devojčice do 14 godina. Članica Plivačkog kluba Swimstar iz Bečeja, kao i mađarskog SUVC je na takmičenju u Hodmezevašarhelju otplivala 27.08 i tako popravila svoj i državni rekord. Ona je i pre toga držala najbolji rezultat u toj kategoriji rezultatom 27.22 koji je isplivala na prvenstvu Mađarske ove godine.

Pored 50 slobodno gde je u finalu zauzela 4. mesto, Zita je plivala i 100 i 200 slobodno. Na 100 slobodno je rezultatom 59.86 zauzela 18. mesto, dok je na duplo dužoj distanci rezultat 2:11.02 bio dovoljan za 22. mesto.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *