0

Seniorsko prvenstvo Hrvatske na 3km održano u Fažani

Na državnom prvenstvu na 3000 metara za seniore nastupilo je 84 plivačice i plivača a održano je 05. rujna u Fažani u organizaciji KDP Poreč.

Utrku su obilježili vrlo nezgodni vremenski uvjeti – jak vjetar , struje i valovi pa je bilo poprilično lutanja i gubljenja po stazi kako među vodećim i iskusnim plivačima tako i svim ostalim natjecateljima – što objašnjava vrijeme pobjednika od 39 minuta a čak 12 natjecatelja se naguralo u 2 minute iza pobjednika.

Plivači su bili čipirani a na cilju su bile dvije kamere koje su pomogle odrediti plasman u nekoliko navrata.

U apsolutnoj muškoj kategoriji pobjednik je Grgo Mujan –KDP SPLIT u vremenu 39.40,1 min , drugi je Jakov Igrec –KDPSR POREČ , treći i četvrti Ivan Busatto i Ante Caktaš iz KDP POŠK…

Kod djevojaka najbrža je bila Matea Sumajstorčić -HAKDP MLADOST u vremenu 39.47,8 min , drugoplasirana je Antonia Buličić –KDP Split , treća Rea Kozeljac –KDP Primorje a četvrta Karla Šitić –KDP Split.

Plivački maraton Zadar 2020 nas očekuje u subotu 12. rujna !


Zlatko Boko

Zlatko Boko rođen je 18.10.1966. u Splitu, po struci magistar inžinjer nautike, kapetan duge plovidbe s više od 30 godina radnog staža. Plivački entuzijast, aktivni plivač veteran, zaljubljenik u knjige, sport, filmove i serije...dugogodišnji neumorni istraživač, pratitelj i navijač ovog prekrasnog sporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *