0

Sezona FINA Svetskih kupova počinje u Berlinu

Posle više od godinu dana pauze ponovo će se plivati Svetski kupovi. Prva stanica biće ovog vikenda (1-3.oktobar) u Berlinu da bi se zatim takmičenje preselilo u Budimpeštu (7-9. oktobar).

Nakon kraće pauze plivači će nastupati i u Dohi od 21. do 23. oktobra a poslednji, četvrti grad domaćin biće Kazan (28-30.oktobar).

Sva takmičenja biće održana na 25-metarskom bazenu što će omogućiti takmičarima više šansi za isplivavanje normi za SP u Abu Dabiju sredinom decembra.

Sigurno podstaknuti visokim novčanim nagradama i bonusima ISL-a ove godine organizatori su obezbedili budzet od čak 1,452,000 američkih dolara u koje su uključene nagrade za najboljih 20 učesnika svakog takmičenja kao i za top 10 u ukupnom plasmanu na kraju sva četiri dela.

Veliki broj vrhunskih plivača najavio je nastupe u Berlinu i Budimpešti. Naime, nakon što se završio prvi deo sezone u Međunarodnoj plivačkoj ligi, mnogi učesnici, pre svega članovi reprezentacije Australije odlučili su se za učešće na FINA kupu umesto odlaska kući.

Srbija će takođe imati svoje predstavnike. Nina Stanisavljević i Tanja Popović plivaće u Berlinu i Kazanu dok će u Budimpeštu putovati Martina Bukvić i Nikola Ratkov.

Stratne liste kao i rezultati takmičenja biće dostupni na sledećem linku

 https://www.omegatiming.com/2021/fina-swimming-world-cup—berlin-ger-live-results


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *