0

Sjajan nastup plivača Hrvatske, zlato za Obrovca i bronza za Pauta na EJP

Nikola Obrovac, plivač Hrvatske osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50m prsno. On se u finale trke plasirao kao drugi sa vremenom 27.61 ali je u finalu došao do zlata sa nešto sporijim vremenom 27.66. Iza sebe ostavio je dva Italijana Martinenghi Nicola i Poggio Federica.

Još jedan Hrvatski reprezentativac Paut Karlo Noah imao je odličan nastup večeras . On je zauzeo treće mesto u disciplini 100m slobodno. Noah je trku otplivao u vremenu novog juniorskog rekorda Hrvatske 49.64. Noah je čak dve godine mlađi od osvajača zlatne i srebrne medalje Miressi Alessandra iz Italije (49.40) i Shevtsov Serhiia iz Ukrajne (49.57). Plivač Srbije Andrej Barna iako se u finale plasirao kao treći trku je završio na 5. mestu sa vremenom 49.85.

Slovenacka plivačica Janja Šegel plasirala se u finale trke 200m slobodno kao druga, isplivavši novi juniorski rekord Slovenije 1:59.40.

Dve slovenačke reprezentativke Klančar Neza (2:31.5) i Vovk Tara (2:33.35) nastupile su u finalu trke na 200m prsno i zauzele 7. i 8. mesto.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *