0

Sjajna štafeta Srbije 8. na Svetu, Lana Pudar u finalu

Juče je u Budimpešti počelo Svetsko prvenstvo u plivanju a već prvog dana takmičenja plivači su prikazali fantastične rezultate.

Štafeta Srbije u sastavu Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin je nakon plasmana u finale, doplivala do 8. mesta na Svetu rezultatom 3:13.83. U ovoj štafeti posebno se izdvojio Barna sa prolazom 47.06 što je bilo ukupno 5. vreme svih izmena sa letećim startom.

Mlada plivačica Bosne i Hercegovine, Lana Pudar, nastavila je sa impresivnim rezultatima na velikim prvenstvima i plivajući 57.67 u polufinalu trke 100m delfin, izborila plasman u finale koje je na programu večeras.

U finalnim trkama koje su plivanje juče posebno se izdvojio nastup mladog Francuza Leona Marchanda  na 400 mešovito, koji je veći deo trke bio ispred svetskog rekorda Michaela Phlepsa. Ono što je posebno zanimljivo je da je ovim zlatom Marchand postao drugi plivač Francuske ikada koji je osvojio svetsku medalju na trkama mešovito. Prvi je bio njegov otac koji je 1989. na 200 mešovito osvojio srebro!

Kompletni rezultati dostupni su preko sledećeg linka

All 19th FINA World Championships Results By OMEGA


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *