0

Sjajni rezultati drugog dana SK u Kazanju

Reprezentativci Srbije, BiH i Slovenije su nastavili sa fantastičnim rezultatima i drugog dana Svetskog kupa u Kazanju. 

Nina Stanisavljević je nastavila seriju odličnih rezultata sa dva nova nacionalna rekorda. Ona je prvo u kvalifikacijama postavila novi državni rekord za devojke do 18 godina na 100 prsno – 1:07.67, da bi u finalu bila još 22 stotinke brža i na kraju zauzela osmo mesto. Anja Crevar je nakon finala na 200 delfin, nastupila i u svojoj najjačoj disciplini – 400 mešovito gde je sa vremenom 4:40.13 zauzela peto mesto u ukupnom plasmanu. Pored toga, nastupila je i u jutarnjim kvalifikacijama na 200 slobodno gde je zauzela 17. mesto sa rezultatom 2:01.70. Tanja Popović, još jedna reprezentativka Srbije je nastupila u istoj disciplini gde je sa 2:06.69 zauzela 29. mesto.

Uz reprezentativke Srbije, na 200 slobodno je startovala mlada nada bosanskohercegovačkog plivanja, Lana Pudar. Ona je štopericu zaustavila na 2:03.47 što je bilo dovoljno za 23. mesto. Pored ove discipline, Lana je nastupila i na 50 delfin gde je izborila novi plasman u finale. Juniorska vicešampionka Evrope u ovoj disciplini je dva puta pomerala granice nacionalnog rekorda. Prvo je u kvalifikacijama otplivala 26.15, dok je u finalu isplivala sjajnih 26.09 i sa ovim 815 FINA bodova vrednim rezultatom zauzela šesto mesto.   

Jedini predstavnik Slovenije na ovom Svetskom kupu, Piter Džon Stivens je takođe zabeležio nastup u finalu drugog dana takmičenja. Svetski vicešampion u ovoj disciplini iz 2016. godine je u finalu zauzeo sedmo mesto sa rezultatom 26.26.

Sve rezultate ovog takmičenja možete ispratiti OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *