0

SP u skokovima u vodu – pregled petog i šestog dana

Peti dan – 18. jul

Peti dan je bio rezervisan za kvalifikaciono i polufinalno takmičenje za žene u disciplini toranj – 10 metara kao i timsko takmičenje.
Kineskinje su opravdale ulogu favorita i kao prvoplasirana i drugoplasirana se plasirale u finale. Iza Jađie Si i Kian Ren, na trećem mestu je završila aktuelna svetska šampionka Kuk Hijang Kim iz Severne Koreje. Kao poslednja u finale se plasirala Minami Itanaši iz Japana.
U timskom takmičenju se desilo možda i najveće iznenađenje do sada. Takmičari iz Kine, Čen Jiven i Ki Bo su ostali bez odličja pošto su završili tek na šestom mestu. Na kraju su najbolji bili skakači iz Francuske, Laura Marino i Metju Rose ispred Meksikanaca Vivijane del Anhel Peniče i Romela Pačeko Marufa i Amerikanaca Kristje Palmer i Dejvida Dinsmora.

Šesti dan – 19. jul

Na današnjem programu su bile kvalifikacije i polufinale za muškarce u disciplini daska – 3 metra kao i finale za žene u disciplini toranj – 10 metara.
Kao najbolji u polufinalu se pokazao Juan Cao iz Kine ispre Džeka Lafera iz Velike Britanije i Romela Pačeko Marufa iz Meksika. Za poslednje mesto koje vodi u finale izborio se Oleg Kolodij iz Ukrajine.
Sjajna borba je viđena među damama u disciplini toranj – 10 metara. Na kraju je Jun Hung Čeong iz Malezije trijumfovala ispred Kineskinje Jađie Si sa samo bod i po prednosti. Bronza je na kraju otišla u ruke Kian Ren, dok je aktuelna svetska šampionka Kuk Hijang Kim završila tek na šestom mestu.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *