0

Spartak iz Subotice najbolji na prvom i drugom kolu Lige mladih plivača Vojvodine

Najmlađi plivači vojvođanskih klubova plivali su protekle subote na Spensu prvo i drugo kolo Lige mladih plivača Vojvodine. Takmičenje se održalo u dva dela – pre i posle podne, a okupilo je preko 300 najmlađih.

Plivači su se takmičili u kategorijama 9-10, 11-12 i 13-14 godina, a u prva dva kola nastupali su u 24 individualne i štafetne discipline. Treće i četvrto kolo održaće se ove jeseni čime će Liga biti završena.

U ekipnom plasmanu, po broju osvojenih medalaja najuspešniji su bili takmičari Spartaka iz Subotice sa osvojenih 36 medalja. Na drugom mestu našli su se plivači zrenjaninskog Proletera, a na trećem Swim Star-a iz Bečeja. Isti poredak u ekipnom plasmanu bio je i po broju osvojenih klubskih bodova.

Možda najlepša priznanja „Najsvestranijeg“ plivača i plivačice dodeljena je sledećim plivačima po kategorijama:
Devojčice 9 i 10 godina: Sara Pavkov, Swim Star;
Devojčice 11-12 godina: Sara Stipić, Spartak Subotica;
Devojčice 13-14 godina: Ana Rebeka Nagynemedi, Swim Star;
Dečaci 9-10 godina: Uroš Milićević, Velika Kikinda;
Dečaci 11-12 godina: Boško Đekić, Srem;
Dečaci 13-14 godina: Mateja Janković, Proleter.

Rang listu svih plivača, kao i zvanične rezultate možete pogledati na sledećem LINKU.Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *