0

Srbija sa 67 plivača na Susretu reprezentacija

Međunarodno plivačko takmičenje Susret reprezentacija, popularni Četvoromeč održaće se 26 i 27. marta u Mariboru (Slovenija) a na osnovu kvalifikatornog takmičenja, upravo održanog Otvorenog prvenstva Srbije, svoje mesto u timu izborilo je čak 65 plivača Srbije.

Ceo spisak pozvanih plivača, od strane selektora Veličkovića, mođete pogledati OVDE.

Propisani kriterijumi za poziv u reprezentaciju i nastup na ovom takmičenju dostupni su OVDE.

Odabir reprezentativaca kao i svoja očekivanja otkrio nam je  je selektor Dušan Veličković:

“Sustet reprezentacija je odlično osmišljeno i kalendarski pozicionirano takmičenje jer našim najboljim plivačima pruža priliku da steknu neophodno iskustvo za dalju sezonu i nastupe na reprezentativnim takmičenjima. Takođe veliki značaj ovog takmičenja leži u građenju timskog duha i zajedništva i kroz ovo takmičenje naši mladi i perspektivni sportisti trebaju se učiti pojmu reprezentacija, odnosno treba im polako usaditi da je biti reprezentativac jednako biti predstavnik svoje porodice, kluba grada i na kraju ambasador svoje zemlje. 

Kriterijum za odabir plivača koji će predstaviti Srbiju na susretu reprezentacija bio je osvojeno prvo i drugo mesto na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Srbije. Ovakav kriterijum dao je priliku i plivačima čije vreme tek dolazi, a takođe je dodatno pojačao takmičarsku atmosferu na Otvorenom prvenstvu.

Svi kvalifikovani plivač pokazali su kvalitetno plivanje i adekvatnu formu za deo sezone u kojem se trenutno nalazimo i očekujemo da će opravdati očekivanja i svoje klubove gradove i Srbiju predstaviti u najboljem svetlu”


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *