0

Srpski tim za Evropsko prvenstvo

Izvor fotografije: preuzeto za Facebook stranice PSS

Izvor članka: http://www.serbia-swim.org.rs/

 

Pre nedelju dana Plivački savez Srbije ozvaničio je tim koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Londonu. Srbiju će predstavljati sledeći plivači:

  1. Stjepanović Velimir
  2. Silađi Čaba
  3. Lenđer Ivan
  4. Šorak Stefan
  5. Čelić Vuk
  6. Nikolić Uroš
  7. Barna Andrej

Stručni tim činiće:

Nacionalni selektor: Pejinović Dejan

Treneri: Chris Tidey, Sebastijan Higl

Fizioterapeuti: Bukvić Marko, Sima Spasevski

Vođa puta: Milena Nešković

 

U ovom mladom timu Srbije, najiskusniji su Silađi i Lenđer. Finalisti proteklih evropskih prvenstava, osvajači evropskih i svetskih medalja, cenjeni plivači u svetu plivanja. Puno ljudi iz Srbije pratiće plivanje, da bi videlo Velimira Stjepanovića u akciji. Velimir će braniti titule evropskog prvaka na 200 i 400 slobodno. Šorak Stefan, finalista 400 metara slobodno na Evropskim prvenstvima u malim bazenima, biće bitna karika u štafeti 4×200 slobodno. Najbolji plivač Srbije u disciplini 1500 metara slobodno Vuk Čelić, pokušaće da se domogne A olimpijske norme. Debitanti na ovom Evropskom prvenstvu za Srbiju, Barna Andrej i Nikolić Uroš, pojačaće štafete srpskog tima.

Rezultati (biće dostupni na dan takmičenja)

Live Stream


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *