0

Stjepanović do srebra na Svetskom kupu

Reprezentativac Srbije Velimir Stjepanović osvojio je srbrnu medalju u disciplini 400m slobodno na Svetskom kupu u Singapuru.

Nakon što se u finale ove discipline plasirao kao 5. Velimir je u veoma neizvesnoj trci uspeo da drugi dodje do cilja, 10 stotinki iza Australijanca Hortona i 10 ispred reprezentativca SAD Blejka Pironija. Vreme 3:41.52 je Stjepanovićev šesti rezultat u karijeri i za čak 7 sekundi bolji od nastupa na Svetskom kupu u Budimpešti početkom oktobra ove godine.

U jutarnjim kvalifikacijama prvog takmičarskog dana nastupio je i u disciplini 100m delfin u kojoj mu je rezultat 53.34 doneo plasman na 19.mesto.

Velimira očekuju još i nastupi na 200m delfin kao i 100 i 200m slobodno.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *