0

Sutra počinje otvoreno prvenstvo Australije

Sutra je prvi dan održavanja otvorenog prvenstva Australije.

Jedna od najjačih plivačkih nacija, Australija od 3. do 5. novembra organizovaće otvoreno prvenstvo u 25 metarskim bazenima. Na takmičenju će učestvovati većina Olimpijaca, koji su nastupili u Riu, uključujući trenutno najveću zvezdu Australijskog plivanja, Olimpijskog šampiona Kyle Chalmers-a. Olimpijski šampion na 400 slobodno Mack Horton, neće nastupiti u svojoj najboljoj disciplini, ali je prijavljen na 200 metara slobodno. Jedan od konkurenata Australincima biće i Park Tae Hwan, koji će plivati za Južnu Koreju.

Kod devojaka nastupiće dve od ćetiri takmičarke koje su postavile svetski rekord na 4×100 slobodno u Riju. Bronte Campbell i Brittany Elmslie vodiće bitku na 100 metara slobodno. Osvajačica dve srebrne medalje Groves Madeline, takođe će učestvovati na takmičenju. Ovo jedna od poslednjih provera Australijskog tima pred Svetsko prvenstvo u Kanadi.

Rezultate možete pratiti OVDE.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *