2

Sutra startuje masters SP u Dohi, srpski tim najbrojniji do sada

Pod okriljem World Aquatics, Doha će od 23.februara do 03.marta 2024. godine ugostiti na svetskom masters prvenstvu sportiste svih vodnih sportova: plivanja, vaterpola, ronjenja, umetničkog plivanja i plivanja na otvorenim vodama. Takmičenje počinje skokovima u vodu i plivanjem na otvorenim vodama.

Plivanje je na programu od 26.02.2024. do 03.03.2024.  Ako se uzme u obzir da je na prošlom svetskom masters prvenstvu u Fukuoki 2023. godnine nastupilo ukupno 9 takmičera iz četiri kluba Plivačkog saveza Srbije, ove godine Srpski masters plivači nastupiće u najvećem broju do sada. Iz 6 plivačkih klubova svoje individualne rekorde pokušaće da obori čak 30 takmičara.

Najbrojni su mastersi Plivačkih Avantura, ukupno 10 takmičara, kopmletan raspored takmičara po disciplinama je:

Plivačke Avanture nastupiće čak u 7 sledećih štafeta:

Drugi po brojnosti su mastersi plivačkog kluba 11. April, koje čini 9 plivača, kopmletan raspored takmičara po disciplinama je:

Aprilci sa Novog Beograda će nastupiti u četiri štafete u sledećim disciplina:

Interesanto će biti pratiti nastupe i Kluba za vodene sportove Mornar koje će predstavljati Ševo Igor i tri takmičarke: Nataša Jamšek, Nina Ninković i Aleksandra Radulović. Kompletan raspored takmičara po disciplinama je:

Masterse Beogradskog plivačkog kluba, predvodiće evropski šampion osvajač zlatne medalje u disciplini 200m slobodno iz Rima 2022, Antonijević Vladimir, kompletan raspored takmičara po disciplinama je:

Masterse plivačkog kluba Baradkuda, predstavljaće još jedna evrospska osvajačica bronzane medalje u disciplini 50m leđo u Rimu 2022 Pavlović Sara, a u društvu klupske plivačice Balogh Ana, kompletan raspored Barakuda po disciplinama je:

Masterse Zrenjaninaca iz plivačkog kluba Proleter, predstavljaće ukupno dvoje sportista, kompletan raspored po disciplinama je:

Podestimo, na prošlom Svetskom prvenstvu u Fukoki 2023 godine mastersi Srbije osvojili su u plivanju ukupno 6 medelja, dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu, želimo im uspešne nastupe u Dohi.


Goran Zebić

2 komentara

  1. Ljubazno molim autora članka da izmeni deo u kom navodi: „Interesantno će biti pratiti nastupe Kluba za vodene sportove Mornar koje će predstavljati Ševo Igor U DRUŠTVU 3 DAME…“ Predlažem nešto poput tri TAKMIČARKE i takmičar Ševo. Od srca ćemo navijati za sve naše učesnika, naročito za klubskog kolegu Ševa, ali to nije razlog našeg putovanja, kao ni da Ševu pravimo društvo. U Dohu idemo da svoje trke isplivamo najbolje što možemo.
    Unapred se zahvaljujem na razumevanju. Sportski pozdrav!

    1. Draga Aleksandra pre svega, uvek ćemo uslisiti molbe za korekcije naših plivača, plivačica, čitatelja i čitateljki. Budite sigurne da je podrška sa naše strane tu, a da je formulacija u tekstu čisto stilska. Upravo zbog ogromne podrske koju želimo da prikažemo i masters timu nastao je ovaj članak čiji je fokus bio da se kroz tabele, za koje su verujte bili potrebni sati rada, prikažu nastupi svake trke svakog takmicara i takmicarke te je ostatak teksta tu kako članak ne bi bio suvoparan. Plivaci nekih klubova kojih ima vise nisu ni spomenuti poimenično kroz sam tekst upravo da bi fokus i ostao na tabeli. Hvala i Vama na razumevanju i praćenju našeg rada. I sto je najvažnije srećno u Dohi!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *