6

Sutra u Beogradu počinje Prvenstvo Srbije za kadete

Sutra u Beogradu na bazenu SC “Novi Beograd”, popularnom 11.Aprilu, počinje Prvestvo Srbije u plivanju za kadete.

Takmičenje se održava u tri dana a na programu će biti prepodnevne kvalifikacije popodnevna finala.

Ukupno 165 plivača iz 32 kluba odmeriće snage u trkama od 100 do 800 metara u disciplinama slobodno, kao i trkama na 100 i 200 metara u ostalim disciplinama uz naravno i 200 mešovito.

Kompletne startne liste i rezultate možete pratiti OVDE

Organizatori su i ovoga puta obezbedili prenos uživo preko sledećih linkova

I dan – Kvalifikacije

I dan – FInala

II dan – Kvalifikacije

II dan – Finala

III dan – Kvalifikacije

III dan – Finala


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

6 komentara

 1. Znam da ovaj komentar neće ništa promeniti, ali osećam potrebu da prokomntarišem završeno kadetsko prvenstvo u plivanju koje je održano u prethodna tri dana.
  Jedno od glavnih obeležja je to što je bilo izuzetno malo takmičara što nikako nije dobro i trebalo bi se zapitati kuda ide ovaj naš sport. Nedopustivo je da u finalu plivaju samo četiri štafete, mučno za gledanje, a bodove osvaja onako ima više takmičara, a ne onaj ko ima najbolje takmičare.
  Dobro je što su bile kvalifikacije i finala. I sistem bodovanja je dobar. Organizacija je bila dobra, direktan prenos putem interneta svakoko dobra stvar. Dobro je što je omogućeno i prisustvo publike, pa neka se i ulaznice naplaćuju (i to je u redu).
  Međutim nije dobro što nema uručenja medalja na postolju čime smo svi uskraćeni da vidimo i pozdravimo one koji su najbolji, ako ništa drugo bar su ta deca toliko zaslužili, aplauz ako nema neka bolja nagrada.
  Nije dobro što su sudije direktno udicale na ekipni plasman i to u poslednjoj disciplini. Svi smo imali prilike da u direktnom video prenosu vidimo šta se dešavalo u bazenu, a i kasnije da na miru pogledamo snimak. Štafeta 11. aprila koja je plivala u prvoj grupi je nopravdano diskvalifikovana čime se direktno uticalo na konačan ekipni plasman. Zvanično je saopšteno da je treća izmena izvrešena nepravilno tj. da je devojčica skočila ranije. Jeste se pomerila, ali se nije odvojila od bloka pre nego što je takmičar iz prethodne izmene dodirnuo tablu. To jesano vidi kao dan, ko ne veruje neka pogleda snimak finala III deo (1:41,05). Sudija nije ni gledao devojčicu na startnom bloku već je gledao u bazen i nikako nije mogao da vidi momenat odvajanja nogu od bloka, ali je ipak procenio da je devojčica ranije skočila. Ako nije bio siguran mogli su pogledati snimak, pa onda doneto odluku, a ne ovako na očigled svih, pogrešnu. Na državnom prvenstvu za juniore i u apsolutnoj kategoriji bilo je situacija kada se gledao snimak, to iz PSS i sudije dobro znaju. Zašto ovde nisu gledali.
  Pored toga verujem da je slučajna greška bila prilikom nastupa sledeće grupe u istoj disciplini kada je odmah po završetku trke na zvaničnom semaforu prikazano da je i druga štafeta 11. aprila diskvalifikovana. Ni na jednoj trci tokom tri dana nije se pojavilo na semaforu momentalna diskvalifikacija nego u poslednjoj. Kažem verujem da je slučajno, ali niko ne može da mi brani da sumnjam u to. Preduzmi sve unapred kako 11. aprili ne bi pobedio. Zar je to primer ferpleja i viteštva. Decu učimo da poštuju protivnika, da treniraju i rade i da će rezultati doći vremenom. Međutim, onda kada dođu rezultati ne mogu da uberu plodove svoga svakodnevnog mukotrpnog rada i odricanja od onoga što bi možda oni želeli, zbog nesmotrenih odluka sudija.Svi i dan danas pričamo deci o trci između Čavića i Felpsa i govorimo o nepravdi, a sami to isto radimo i to na ovom nivou.
  Ovo nije primer za decu i na ovakav nečin teško ćemo ih zadržati u plivanju, a ako i ostanu verovatno će otići i Srbije.
  Onaj sudija na okretu, pa i glavni sudija mogli bi bar da izvine deci, ako imaju imalo časti i morala. Uzeli su im i medalju, a svi znamo kako je teško doći do medalje na državnom prvenstvu.
  DJK

 2. Da,posle vise puta pregledanog snimka dolazim do zakljucka da ste u pravu!Devojcica koja je plivala trecu izmenu nije se odvojila pre vremena!Manje,vise je sad to bitno ali je bitno kako se osecalo dete posle ove odluke i kako se sad oseca!
  To se desavalo i prosle godine na drzavnom prvenatvu pionira u Becaju,isto diskvalifikacija zbog greske sudije!
  Zato molim sve „cenjene“ sudije da obrate dobro paznju na njihove odluke ako su tu dosli da sude a ne samo da uzmu dnevnicu!Nije ovo jedina greska od kada pratim plivanje ali na ovome cu zavrsiti!

 3. Rastavio sam snimak sporne izmene u ovoj štafeti i lako se može utvrditi da je izmena korektno obavljena.

  1. Izmena je bila na profesionalnom nivou.
   Dunja svaka čast.
   Ovo ni najiskusniji ne mogu da izvedu.
   Bruka za sudije.
   Bolje bi ja sudio.

 4. Svaka cast klincima!! Borili su se i bilo je zanimljivih trka. Organizacija je delovala dobro, dok je ekipa koja je radila TV prenos za svaku pohvalu. Meni je, ipak, najjaci utisak to da NIKO NIJE OBJAVIO IZVESTAJ o ovom takmicenju. Cak ni PSS na svojoj web stranici!!!. O kojoj popularizaciji plivanja pricamo kada ovaj dogadjaj ispada kao da se nije dogodio. Sta dalje reci…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *