0

Svetsko prvenstvo u plivanju počinje za 4 dana u Kanadi

Svetsko prvenstvo u plivanju na 25 metarskom bazenu počinje za nešto više od četiri dana.

Takmičenje koje se održava u Vindzoru (Kanada) od 6-11.12.2016, posetiće 1000 takmičara iz 176 zemalja. Prvenstvo koje traje šest dana, biće održano u WFCU hokejaškoj Areni, koja će biti transformisana u bazen samo zbog ovog takmičenja.

 

Raspored disciplina možete pogledati OVDE.

Rezultati i startne liste biće dostupne OVDE.

Live-stream, možete naći OVDE.

Oficijalnu stranicu Svetskog prvenstva možete posetiti OVDE.

Pre takmičenja održaće se “Coaches Golden Clinic“, konvencija za plivačke trenre, na kome će predavanje održati Bob Bowman, trener Michael Phelps-a i Fred Vergnoux, trener Belmote Mireia i Španske plivačke federacije. Raspored i predavače pogledajte OVDE.

Pogledajte slike adaptiranja hokejaške arene:

windsor-bazen1 windsor-bazen2 windsor-bazen3windsor-bazen4

 

Fotografije preuzete sa: fina.org

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *