0

Takmičarski dan na Vračaru i u Boru

Ovog vikenda pliva se na nekoliko bazena širom regiona a najmlađi takmičari odmeravali su snage na „Dživdžan kupu“ u Beogradu. Nešto manje od 300 plivača iz 22 kluba plivalo je trke na 25 metara sa daskicama, 25ice i 50ice u sva četiri stila kao i štafete. Za najuspešniji klub proglašen je Mornar, na drugom mestu završio je 11.April dok su treće mesto ekipno podelili Partizan i Obilić. Ćorsović Milan proglašen je za najboljeg plivača do 9 godina dok su drugo mesto podelili Jocić Milutin i Vukotić Luka. U istom uzrastu najuspešnija devojčica bila je Ristić Milica a za njom Prijović Jovana i Simić Olivera. U godinu dana mlađoj kategoriji Milovanović Nikola i Pavlović Nikolija proglašeni su ukupnim pobednicima.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDE.

Na istočnom kraju Srbije, 350 plivača iz Srbije i Bugarske okupilo se u Boru na „Copper Cup-u“. Plivale su se discipline 50 i 100 metara u četiri stila ali i 200 metara mešovito. Najviše medalja, čak 80, osvojili su plivači Svetog Nikole iz Niša a sledili su Napredak i Crnica sa 24 odnosno 27 osvojenih odličja. Za najuspešnije takmičare proglašeni su Borojević Đorđe i Nikolić Mina.

Zvanični rezultati iz Bora dostupni su OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *