0

Tara Ćulibrk blistala na NCAA D3 šampionatu

Nacionalno prvenstvo američkih koledža treće divizije za devojke održano je protekle nedelje u Indijanapolisu. Za tri dana takmičenja sjajnim plivanjem istakla se nekadašnja juniorska reprezentativka Srbije i članica 11.Aprila Tara Ćulibrk

Tara koja trenutno studira i nastupa za Denison Univerzitet plivala je lične rekorde u sve tri discipline, 50, 100 i 200 jardi slobodno.

Na  50 slobodno plasirla se u B finale i plivala 23.26 da bi dan posle 200 jardi sobodno plivala 1:50.30 u kvalifikacijama što joj je donelo plasman u A finale u kom je ostvarila vreme 1:51.16.

U istoj disciplini, kao prva izmena u štafeti Tara je uspela da probije granicu od 1:50 i sa 1:49.83 a njena ekipa zauzela je  drugo mesto sa samo 8 stotinki zaostatka za prvoplasiranom ekipom Tufts-a.

Još jedan sjajan rezultat Tara je ostvarila ličnim rekordom na 100 jardi slobodno i vremenom 50.65.


Ukoliko i vi imate vesti o uspesima naših plivača na koledž prvenstvima u SAD slobodno nas kontaktirajte putem e-maila ili opcije za kontakt.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *